A_VEEL GESTELDE VRAGEN

Veel gestelde vragen

Waar staat Yogalovers voor?

Coming soon!

Wat is yoga?

Yoga is een lichaamsoefening waarin de totale mens beschouwd wordt. Het dringt door in lichaam en geesten heeft als doel tot volledig geluk en kennis te komen. Dankzij een les of een yogamoment thuis gaat een yogi zich lichter voelen, losser en rustiger. Fysieke en mentale kracht, souplesse, conditie en balans komen aan bod. Via de ‘asana’s’ (specifieke lichaamshoudingen) en de ‘pranayama’ (ademhalingstechnieken) kunnen we verschillende systemen in het lichaam activeren en het volgende bereiken:

– een soepeler lichaam
– een uitgelijnd lichaam
– een grotere concentratie
– een vlottere genezing van kwetsuren en ziektes (kanker)
– een opkikker voor de spijsvertering
– een activering van het afvoersysteem (Lymfestelsel)
– een makkelijkere uiting van emoties
– een uitbalancering van het hormonale stelsel
– een krachtiger hart
– een positieve invloed op het zenuwstelsel (juiste ademhaling)
– de bestrijding van stress, hyperventilatie, slaapproblemen en depressies
– de stimulatie van de bloedsomloop

Eerste yogales, waar moet ik rekening mee houden?
  • We vragen je om via deze link in te loggen en een profiel aan te maken, klik op  de les de wil volgen en selecteer “boek nu” om je proefles te reserven of een beurtenkaart aan te kopen. Zo heb je zeker plaats in de les!
  • Kom 10 min. voor de les begint, dan heb je tijd om rustig aan de les te beginnen.
  • Eerste les bij Yogalovers is gratis, inloggen en reserveren via www.momoyoga.nl
  • Kom zeker op tijd want als de les start, sluiten we de deur.
  • Laat de docent voor het begin van de les atijd weten als last heb van blessures, medische conditie of zwangerschap.
  • (Hand)tassen kan je in de kleedkamer laten, let er op dat je gsm uitstaat of laat hem thuis.
  • Kom in eenvoudige sportkleren. We werken op blote voeten dus je kunt je schoenen bij de deur achterlaten.
  • Sierraden kunnen in de weg zitten, en draag zo min mogelijk parfum.
  • We hebben matjes die je kunt lenen voor je eerste les nadien kan je een mat huren voor 1 euro/per les, maar na een tijd kun je het beste een eigen mat kopen.
Wanneer kan ik starten?

Je kan op elk moment instappen, daarom bieden we lessen aan we voor alle niveau’s. Ben je een beginner dan raden aan om te starten met een beginnersles zoals Relax Deeply, Yin & Yang, Gentle flow of voor de sportieve beginner Vinyasa Basic..

Kan ik betalen in de studio?

In de studio kan je cash betalen, online betalen via momoyoga (link nog invoegen).

Wat moet ik meebrengen?

Draag gemakkelijke fitnesskledij en breng je eigen yogamat mee. Je kan ook een yogamat huren voor 1 euro (het gebruik van een yogamat is gratis bij een proefles).

Zoveel keuze, welke les is geschikt voor mij?

Ben je op zoek naar een zachtere yogales, nog nooit aan yoga gedaan en/of lichamelijke beperkingen kies dan de Gentle Flow, Relax Deeply, Yin & Yang, Yoga Wall en Aerial restorative.

Ben je een gezonde beginner op zoek naar uitdaging, een goede begeleiding en natuurlijk de nodige ontspanning kies dan Vinyasa Basic les, Aerial Yoga  en Ashtanga Basic.

Heb je al serieus wat yoga-uren 🙂 achter de rug kies dan voor de Prana Vinyasa, Aerial Yoga, Mysore en de Ashtanga Yoga.

Wat is het verschil tussen de lessen?

Je kan ons volledige aanbod ontdekken op “lesstijlen”

Na je proefles wil je yoga blijven volgen, wat nu?

Yoga heeft het meest effect als het op regelmatige basis wordt gedaan. Was je introkaart een succes dan kan je een beurtenkaart nemen. Het leuke van onze beurtenkaarten is dat je elke les kan volgen en dat je ook kan afwisselen, de ene week op maandag en de andere week op donderdag.

Reserveren of niet?

Eerste maal bij Yogaflow dan vragen we om via deze link in te loggen en een profiel aan te maken, klik op  de les de wil volgen en betaal online. Zo heb je zeker plaats in de les!

Kan ik eten voor de les? En water drinken?

Het is het beste om 2 tot 3 uur voor de les niets meer te eten, tenzij je specifieke redenen hebt om van tevoren iets te eten. Eventueel kun je een flesje water meenemen maar we raden je aan om te drinken voor en na de les, niet tijdens.

Hoe ziet een les eruit, wat kan ik verwachten?

We willen graag dat je op tijd komt. Als je al te laat bent, kunnen we je er niet meer inlaten. In het algemeen beginnen we met een moment van stilte, rust en ontspanning. Daarna beginnen we te bewegen, en de beweging en ademhaling met elkaar in overeenstemming te brengen. Meestal doen we daarna wat houdingen om het lichaam op te warmen, en vervolgens bijvoorbeeld zittende houdingen, inversies zoals handstand, kopstand of schouderstand, of andere variaties afhankelijk van het niveau van de les. Aan het eind sluiten we vaak af door Namaste te zeggen. Dit is een groet, afkomstig uit het Sanskriet. Namaste houdt in dat we van elkaar erkennen dat we meer zijn dan alleen de buitenkant, en dat we in essentie allemaal gelijk zijn.

Kan ik yoga volgen als ik zwanger ben?

Yoga doen als je zwanger bent kan er voor zorgen dat je je hele zwangerschap fit en gezond voelt. Bij Yogaflow bieden we geen lessen aan voor zwangere dames. Maar we zijn zeker dat je op de site yoga.injebuurt.be een geschikte les zal kunnen vinden.
Best is om te wachten tot je 14 weken ver bent, nadien ben je van harte welkom in de rustige lessen. Laat de lesgever ook altijd weten dat je zwanger bent dan kunnen we helpen en opties geven waar nodig.

Ik ben bang dat ik de les niet zal kunnen volgen of dat de houdingen te moeilijk zijn? Ben ik niet te stijf?

Als je een houding tegenkomt die te moeilijk voor je is kun je de leraar vragen om de houding voor je aan te passen. We zijn opgeleid om jou te helpen de yoga te vinden die bij jou past. Het is heel gewoon dat iemand een aanpassing nodig heeft voor een groep houdingen. Bovendien, een stijf lichaam is geen reden om geen yoga te doen! Integendeel, het is juist een reden om het wel te doen. En vergeet niet, dit is JOUW tijd en JOUW oefening. We proberen om een niet competitieve sfeer te creeren en daar kun je zelf ook bij helpen.