LESSTIJLEN

Welke lessen kan je bij ons volgen

Om optimaal van een les te kunnen genieten is het belangrijk om een sessie te kiezen die bij jouw ervaring en verwachting past, dit van de prille beginner tot de ervaren yogi.

Aerial Yoga Actief

Een totaal nieuwe yoga ervaring. Een doek, je lichaam en de zwaartekracht, meer heb je niet nodig voor Aerial Yoga. Daar waar omgekeerde houdingen als hoofdstand op de mat yoga alleen voor gevorderden uit te voeren zijn, opent het doek in Aerial Yoga vele deuren voor iedereen; de mogelijkheden zijn eindeloos! Het doek haalt de compressie uit de wervelkolom, spanning uit nek en schouders en zorgt voor meer bewegingsvrijheid. Het gevoel van ruimte in je lijf geeft je vleugels en laat je letterlijk zweven.

Tijdens het spelen met de zwaartekracht, bouw je met plezier aan kracht, souplesse, vertrouwen en balans en krijg je de massages van het doek er gratis bij. Aan het eind van de les ervaar je ultieme ontspanning, wegzinkend en schommelend in je eigen doek kom je helemaal tot rust.

Gezonde beginners - All Levels

Aerial Yoga Restorative

Een doek, een yogamat, je lichaam en de zwaartekracht, meer heb je niet nodig voor Restorative Aerial Yoga.

Het doek zakt bij deze rustige les tot net boven de grond, waarbij heerlijk (vooral zittende en liggende) ontspannende houdingen je dragen, masseren en wiegen. Een reis naar binnen waarin je gaat ervaren waar je spanning vast houdt en los kunt laten. Anderzijds bouw je kracht op daar waar zwakke plekken zijn om het lichaam zo in balans te brengen. Het doek gaat je hierbij helpen door ondersteuning te bieden in de houdingen, je uit te dagen naar het zoeken van balans en je te masseren op plekken waar spanning zit.

Aan het eind van de les ervaar je ultieme ontspanning, wegzinkend en schommelend in je eigen doek kom je helemaal tot rust.

Beginners - All Levels

Yoga Wall

Aan de Wall zijn honderden houdingen te oefenen. De verstelbare belts maken het mogelijk tot precies de juiste houdingen of alignments te komen, of deze langer vol te houden dan normaal. Omdat je veilig ingesnoerd bent, hoef je niet bang te zijn uit evenwicht te raken. En doordat je lichaam volledig wordt ondersteund, heb je minder last van de zwaartekracht. Dit maakt stretchen een stuk eenvoudiger, net als focussen op de houdingen zelf.

Beginners - All Levels

Yin & Yang

In de Yin & Yang les combineren we deze twee elementen. Samen geven ze ons de balans die we nodig hebben. Yang staat voor onder meer kracht, dynamisch en warmte. Yin is verstillend, introvert en ontspannend.

Yin yoga richt zich op het dieperliggende weefsel: botten, banden, pezen, gewrichten en het bindweefsel dat wordt gerekt door een houding langer aan te houden. Met Yang laten we de energie stromen door de spieren te bewegen. De combinatie van Yin & Yang Yoga geeft je de mogelijkheid goed naar je lichaam te luisteren, in stilte en in beweging.

Geschikt voor iedereen die zowel actief met het lichaam aan de slag wil en tegelijkertijd rust en balans zoekt in de geest.

Rustige les, perfect voor Beginners!

Ashtanga Yoga

Ashtanga Yoga is een energieke en vloeiende stijl van yoga. Niet de asana’s (houdingen)zijn het belangrijkste, maar juist de vinyasa’s (de dynamische bewegingen tussen de houdingen) en de bijbehorende Ujjayi ademhaling maken deze yoga zo bijzonder. De volgorde van de houdingen ligt vast als een soort choreografie. Door de yoga regelmatig te beoefenen, ken je al snel de volgorde van de serie uit je hoofd, waardoor het een meditatie in beweging kan worden. Dit is een zéér dynamische vorm van yoga, de les op zaterdag is geschikt voor sportieve beginners!

Dynamische vorm van yoga!

Relax Deeply – Yin Yoga

De oorspronkelijk naam van Yin yoga was “Taoïstische” yoga. Deze stijl van yoga richt zich op de diepe bindweefsel van het lichaam (ten opzichte van de oppervlakkige weefsels) en de fascia die het lichaam bedekt, deze Taoïstische yoga is om te helpen de stroom van energie in het lichaam te reguleren. Deze les is geschikt voor alle niveau’s, voor beginners en de overspannen yogi die zijn lichaam en geest volledig wil ontspannen!

Rustige les, geschikt voor beginners

Prana Vinyasa Flow®

In deze creatieve dynamische les bewegen we in een ritmisch tempo door de diverse houdingen heen. Er is ruimte om jezelf uit te dagen, je fysieke en soms ook mentale grenzen op te zoeken waarbij respect voor jezelf en lichaam altijd het uitgangspunt is. In de les wordt gebruik gemaakt van krama’s, verschillende niveaus binnen een houding, waardoor iedereen op zijn/haar eigen niveau verdieping kan vinden. Door de verschillende thema’s die aan bod komen en de ‘krama’s’ (niveaus binnen de houding) duiken we dieper in de houdingen en het energetische effect daarvan.

Gevorderden, NIET geschikt voor absolute beginners

Vinyasa Basic

In deze creatieve dynamische les bewegen we in een ritmisch tempo door de diverse houdingen heen. Er is ruimte om jezelf uit te dagen, je fysieke en soms ook mentale grenzen op te zoeken waarbij respect voor jezelf en lichaam altijd het uitgangspunt is. In de les wordt gebruik gemaakt van krama’s, verschillende niveaus binnen een houding, waardoor iedereen op zijn/haar eigen niveau verdieping kan vinden. Basic wil zeggen dat deze les perfect is als je wil starten met een dynamische yogapractice.

Beginners en All Levels

Vinyasa & Stretch

Deze les is een combinatie van 2 dingen. We starten met een dynamische vinyasa sessie van ongeveer 1 uur en we eindigen met een half uurtje stretch. Tijdens de stretch blijven we 3 tot 5 minuten in een pose om zo heel diep te kunnen werken en achteraf een volledig gevoel van ontspanning te bereiken.

Gezonde beginners en All Levels

Restorative Yoga

Met Restorative Yin nodig je je lichaam uit om alle spanning los te laten, zowel op fysiek, mentaal als emotioneel vlak.

Alle houdingen gebeuren zittend of liggend op de mat en worden langere tijd aangehouden.  Om dit zo comfortabel mogelijk te maken wordt veelvuldig gebruik gemaakt van props, voornamelijk veel dekens & kussens, soms een stoel. Eens je lichaam helemaal ontspannen is, ervaar jij een gelukzalig gevoel.

Deze zachte & deugddoende yogavorm is toegankelijk voor iedereen. Ook als je nog nooit yoga gedaan hebt of weinig mobiel bent.  Ideaal voor mensen met stress- en burnout klachten en/of die lijden aan een chronische ziekte.

Rustige les, geschikt voor beginners

Kids Yoga

Yoga is een fantastische manier om te ontdekken wat we kunnen, wie we zijn en hoe we de wereld ervaren. We leren kracht opbouwen, balans vinden, voelen, concentreren, samenwerken, onze eigen grenzen en die van anderen respecteren, rekken en strekken.

Yogahoudingen worden afgewisseld met ademhalingsoefeningen, creativiteit, ontspanning, massage en yogaspelletjes. Yoga wordt zo een mix van actie en rust, ontlading en relaxatie.
We werken steeds rond een thema, aangepast aan de leefwereld van onze yogi’s.

Deze lessen worden georganiseerd door www.lilayoga.be

Voor alle kids!

Meditatie

Helena baseert zich grotendeels op de oerklankmeditatie, beter bekend als primordial sound meditation. Oerklankmeditatie is een eeuwenoude, Indiase meditatietherapie herontdekt door Deepak Chopra en David Simon.

We maken gebruik van een klank of mantra, oorspronkelijk gebaseerd op de oergeluiden uit de natuur. De techniek is eenvoudig te leren doordat de mantra in gedachten wordt herhaald, is er geen plaats meer voor andere gedachten. Deze zullen na verloop van tijd verminderen dat leidt tot vermindering van vermoeidheid, stress en een betere gezondheid en creativiteit. We starten elke sessie met een aantal houdingen en een ademhalingstechniek (pranayama) die het lichaam voorbereiden op het in stilte zitten.

Voor iedereen!