VEEL GESTELDE VRAGEN

Waar staat Yogalovers voor?

Yogalovers is jouw plek voor wekelijkse lessen, workshops en opleidingen, we bieden 6 op 7 lessen aan gegeven gegeven door gepassioneerde lesgevers die zelf veel tijd op hun yogamat doorbrengen en zich blijven verder verdiepen. Het regelmatig beoefenen van yoga zorgt voor rust en harmonie in lichaam en geest. Iedereen heeft voordeel bij het beoefenen van yoga, ongeacht leeftijd, geslacht, flexibiliteit en conditie.

Wat is yoga?

Yoga is een lichaamsoefening waarin de totale mens beschouwd wordt. Het dringt door in lichaam en geesten heeft als doel tot volledig geluk en kennis te komen. Dankzij een les of een yogamoment thuis gaat een yogi zich lichter voelen, losser en rustiger. Fysieke en mentale kracht, souplesse, conditie en balans komen aan bod. Via de ‘asana’s’ (specifieke lichaamshoudingen) en de ‘pranayama’ (ademhalingstechnieken) kunnen we verschillende systemen in het lichaam activeren en het volgende bereiken:

– een soepeler lichaam
– een uitgelijnd lichaam
– een grotere concentratie
– een vlottere genezing van kwetsuren en ziektes (kanker)
– een opkikker voor de spijsvertering
– een activering van het afvoersysteem (Lymfestelsel)
– een makkelijkere uiting van emoties
– een uitbalancering van het hormonale stelsel
– een krachtiger hart
– een positieve invloed op het zenuwstelsel (juiste ademhaling)
– de bestrijding van stress, hyperventilatie, slaapproblemen en depressies
– de stimulatie van de bloedsomloop

Eerste yogales, waar moet ik rekening mee houden?

Je kan betalen met een losse les of wil je graag van verschillende lessen proeven dan is de INTROKAART de beste optie!

Wanneer kan ik starten?

Je kan op elk moment instappen, daarom bieden we lessen aan we voor alle niveaus. Ben je een beginner dan raden aan om te starten met een les in een licht blauwe kleur, deze zijn minder intens. We vragen je om via deze link in te loggen en een profiel aan te maken, klik op  de les de wil volgen en je kan online een Introkaart of losse les boeken. Zo heb je zeker plaats in de les!

Kan ik betalen in de studio?

In de studio kan je cash betalen, online reserveren en betalen kan via https://yogalovers.be/eversports/, zo ben je zeker van je plaats.

Wat moet ik meebrengen?
  • Draag gemakkelijke fitnesskledij.
  • Breng je eigen yogamat en een handdoek mee als je gemakkelijk zweet. Heb je zelf geen matje, dan kan je een huren voor 1 euro. Dit kan je enkel cash betalen! Alle andere yoga hulpmiddelen hebben we gratis ter beschikking.
  • In de studio dragen we meestal sokken.
Zoveel keuze, welke les is geschikt voor mij?

Ben je op zoek naar een zachtere yogales, nog nooit aan yoga gedaan en/of lichamelijke beperkingen kies dan de Relax Deeply Yin, Breath & REConnect, Aerial Yoga Relax & Restore, Slow flow into yin,…

Ben je een gezonde beginner op zoek naar uitdaging, een goede begeleiding en natuurlijk de nodige ontspanning kies dan Yin Yang yoga, Aerial Relax & Restore, YogawallPilates, Power Vinyasa en Ashtanga Short,…

Heb je al serieus wat yoga-uren 🙂 achter de rug kies dan voor de Prana Vinyasa, Aerial Yoga Actief en Ashtanga Yoga op woensdag, …

Uiteraard beweeg je in elk les volgens jouw mogelijkheden, dus breng de docent in kwestie zeker op de hoogte van je blessures of beperkingen. Zo krijg je de geschikt mogelijke aanpassingen.

Wat is het verschil tussen de verschillende lessen?

Info over de verschillende lesstijlen kan je vinden op de lesstijl pagina.

Na de proefles wil je yoga blijven volgen, wat nu?

Yoga heeft het meest effect als het op regelmatige basis wordt gedaan. Was je eerste les een succes dan kan je een beurtenkaart nemen. Het leuke van onze beurtenkaarten is dat je elke les kan volgen en dat je ook kan afwisselen, de ene week op maandag en de andere week op donderdag.

Reserveren of niet?

Eerste maal bij Yogalovers dan vragen we om via deze link  een profiel aan te maken, klik op de les de wil volgen en betaal online. Zo heb je zeker plaats in de les!

We vragen je om telkens te reserveren voor de lessen! Annuleer in je profiel ten laatste 3u voor de start van de les, anders wordt de sessie aangerekend!

Kan ik eten voor de les? En water drinken?

Het is het beste om 2 tot 3 uur voor de les niet teveel meer te eten, tenzij je specifieke redenen hebt om van tevoren iets te eten. Een kleine snack kan natuurlijk wel.

Eventueel kun je een flesje water meenemen maar we raden je aan om te drinken voor en na de les, niet tijdens.

Hoe ziet een les eruit? Wat kan ik verwachten?

We willen graag dat je op tijd komt. De deur gaat vast.  Dus als je al te laat bent, kunnen we je er niet meer inlaten.

In het algemeen beginnen we met een moment van stilte, rust en ontspanning. Daarna beginnen we te bewegen, en de beweging en ademhaling met elkaar in overeenstemming te brengen. Meestal doen we daarna wat houdingen om het lichaam op te warmen, en vervolgens bijvoorbeeld zittende houdingen, inversies zoals handstand, kopstand of schouderstand, of andere variaties afhankelijk van het niveau van de les.

Aan het eind sluiten we vaak af door Namaste te zeggen. Dit is een groet, afkomstig uit het Sanskriet. Namaste houdt in dat we van elkaar erkennen dat we meer zijn dan alleen de buitenkant, en dat we in essentie allemaal gelijk zijn.

Kan ik yoga volgen als ik zwanger ben?

Yoga doen als je zwanger bent kan er voor zorgen dat je je hele zwangerschap fit en gezond voelt. Bij Yogalovers bieden we geen lessen aan voor zwangere dames. Maar we zijn zeker dat je op de site yoga.injebuurt.be een geschikte les zal kunnen vinden.
Best is om te wachten tot je 14 weken ver bent, nadien ben je van harte welkom in de rustige lessen. Laat de lesgever ook altijd weten dat je zwanger bent dan kunnen we helpen en opties geven waar nodig.

Ik ben bang dat ik de les niet kan volgen of dat de houdingen te moeilijk zijn. Ben ik niet te stijf?

Als je een houding tegenkomt die te moeilijk voor je is kun je de leraar vragen om de houding voor je aan te passen. We zijn opgeleid om jou te helpen de yoga te vinden die bij jou past. Het is heel gewoon dat iemand een aanpassing nodig heeft voor een groep houdingen. Bovendien, een stijf lichaam is geen reden om geen yoga te doen! Integendeel, het is juist een reden om het wel te doen. En vergeet niet, dit is JOUW tijd en JOUW oefening. We proberen om een niet competitieve sfeer te creeren en daar kun je zelf ook bij helpen.