200 hr Erkende Yoga Opleiding

200HR VINYASA TT in ANTWERPEN

start op 5 Oktober 2024 met Nele Van Poucke

Wil jij van je grote passie je beroep maken?

Elke dag vol goesting uit bed springen omdat je mensen kan helpen en inspireren?

Een Vinyasa Yoga Expert worden?

Dan ben je van harte welkom op de 200hr Vinyasa Teacher Training. Een opleiding voor gepassioneerde yogi’s die meer willen. Veel meer zelfs…en zo stralend en zelfzeker lesgeven!

Vinyasa wat?

Vinyasa is een creatieve en dynamische vorm van yoga, waarbij je bewust en vloeiend van de ene houding naar de andere beweegt. En dat op het ritme van je ademhaling. Zo stroomt de energie in je lichaam – prana dus – nadien nog beter.

Luister zeker eens naar aflevering 3 van mijn podcast, het zal je helpen om de juiste keuze te maken!

NOG VRAGEN? BOEK JE INTAKE GESPREK OM TE ZIEN OF ER EEN MATCH IS!

Testimonial

Kathleen Teughels

Psycholoog - afgestudeerd 2018

Zoek je: een verdieping van je yoga, onthulling van het mysterie van poses, sequencing, prana vinyassa en zoveel meer op een no nonsense duidelijke manier, een gepassioneerde teacher als guide in de vorm van Nele, meer dan alleen maar yoga maar ook een groei ervaring voor jezelf als persoon, toffe nieuwe mensen leren kennen, fun, frustratie waar je doormoet in je groeiproces, inspiratie, de goesting om er nog meer van te leren en te doen.. dan zit je op de juiste plek!

Audrey Donders, Yogadocent uit Portugal

Nele Van Poucke is een fantastische docent met humor, grote kennis van Prana Vinyasa en het leven. Duidelijke uitleg, goeie muziek en een fijne sfeer! Check haar aanbod met opleidingen, modules en workshops! Ze is (te)gek! Echt een aanrader!

Stephanie, afgestudeerd TT 2020

Ik vond deze opleiding een zalige ervaring. Ik had nog niet zoveel achtergrond in yoga en ik heb zoveel bijgeleerd! Ik zag de weekends echt als een get-away uit het normale leven om even volledig ondergedompeld te worden in de wereld van yoga, van Shiva, van Nele, van Prana vinyasa. Geweldige combinatie van theorie en praktijk, met vaak een speelse ondertoon. Aanrader!

WORD EEN FANTASTISCHE LESGEVER

 

De Vinyasa yogaopleiding is best intens. Logisch, want we willen je opleiden tot een fantastische lesgever. En dat vraagt heel wat enthousiasme, maar ook een beetje zweet. Je diploma krijg je dan ook niet zomaar.

 

10 weekends = 200hr, heel veel praktijk.

Vanaf dag 1 begin je les te geven aan je medestudenten. Zo doe je niet alleen heel wat praktijkervaring op, je krijgt ook regelmatig opbouwende feedback van je collega’s en de docent.

 

Persoonlijke aandacht en individuele begeleiding.

Je volgt les in kleine groepen. Daardoor is er voldoende ruimte voor interactie, vragen en feedback.

 

Diverse thema’s, authentieke yoga en een vleugje business.

Elk weekend focussen we op een ander thema. Zo krijg je heel wat nieuwe informatie, en stil je je honger naar kennis. Dat er bij de opleiding ook een vleugje business hoort, spreekt voor zich. Zo weet je nadien hoe je snel aan de slag kan.

 

Een dikke manual en een uitgebreid online oefenplatform.

Een verzorgde syllabus bundelt alle yogaposes, hun effecten op het lichaam en de contra-indicaties.  Je vindt er ook alle sequences in terug die we leren tijdens de opleiding. Dankzij het online platform van kan je die tijdens en na de opleiding bovendien zo veel herhalen en inoefenen als je zelf wil.

Heb je alle weekends gevolgd, dan ben je klaar voor het praktische en theoretisch examen. Geslaagd? Dan mag jij jezelf voortaan een volwaardig yogadocent noemen.

Yoga kan je leven veranderen!

En dat kan ik volledig beamen… Het begon allemaal 19 jaar geleden ergens  in een fitness in Zwijndrecht. Zuchtend en zwetend kronkelde ik mij in allerlei bochten terwijl ik vol verbazing zag wat iedereen rond mij aan het doen was. Het gevoel na de les was onbeschrijfelijk en ‘s avonds in mijn bed dacht ik hoe fantastisch is het niet om mensen zo’n fijn gevoel te geven!

19 jaar later is mijn leven helemaal veranderd, zonder deze practice zat ik nu gefrustreerd in een communicatie bureau te werken, had ik nooit zoveel van de wereld gezien en  was ik niet mijn eigen baas.

En dat is mijn missie, enthousiaste yogi’s de tools leren om les te geven en zo levens te veranderen. Are you in!?

www.schoolofvinyasa.be

NOG VRAGEN? DIE KAN JE STELLEN VIA EMAIL!

NIEUWSGIERIG?

Er zijn veel verschillende opleidingen, sommige algemeen en andere focussen meer op een specifieke stijl. Ben je op zoek naar opleiding waar vinyasa flow op de voorgrond staat of ben je gefascineerd door de Prana Vinyasa ontwikkeld door Shiva Rea…

We leggen het graag uit!

Na de opleiding ben jij een echte expert!

 

 • Je hebt je namelijk in één stijl verdiept Vinyasa Yoga.

 • Geef je vol (zelf)vertrouwen les Omdat je les geeft vanuit het hart, en terugblikt op heel wat praktijkervaring.

 • Inclusief lesgeven, omdat je geleerd hebt om lichamen te observeren en weet hoe je houdingen kan aanpassen aan je studenten in de les.

 • Mogelijkheden zijn eindeloos: lesgeven in een fitness/yoga studio of en op 1.

 • Bruis je van energie. Omdat je mag doen waar je van droomde, maar ook omdat je als mens en als yogi gegroeid bent.

EN WEES GERUST: NIEMAND IS PERFECT, DUS WIJ OOK NIET. Onze humor is droog, onze muziekkeuze soms fout. Anders gezegd: er is een hoek af. Maar dat maakt dat deze opleiding naast heel grondig, ook nog eens gewoon héél erg plezant is.

Iets voor jou?

Of je nu een deskundig docent wil worden, op zoek bent naar persoonlijke groei, dan wel yoga wil integreren op je werk of school: herken je je in één van onderstaande profielen, dan is de Vinyasa teachertraining echt iets voor jou.

Jij weet het zeker: yoga is je ding. Je geeft al af en toe les, maar wil er nu volledig voor gaan.

Je staat op een tweespoor: kiezen voor je passie of een 9-to-5-job. Na deze opleiding weet je het zeker.

Lesgeven beperkt zich niet tot de yogastudio. Jij wil yoga integreren in je leven en je job, of toepassen op je werk, in het onderwijs, in coaching.

Je bent vooral op zoek naar persoonlijke groei, en wil je onderdompelen in de yogavibes. Kennis opdoen, en tegelijk je practice verdiepen.

Jouw docent – Nele Van Poucke.

Nele is een ervaren rot in het vak, en expert Prana Vinyasa®. Ze leerde de kneepjes van het vak van Shiva Rea zelf, en assisteert haar regelmatig in India, Mexico, Santorini, Los Angeles en Londen. Vandaag blikt Nele terug op meer dan 18 jaar ervaring. Haar missie voor deze opleiding? Jou inspireren om je practice te verdiepen én je opleiden tot een ervaren, deskundige docent.

Meer weten over Nele en de opleidingen die ze volgde…

Drempelvrees? Lees dan maar verder!

1 GEEN BUDGET?

We bieden ook een afbetalingsplan aan, zodat je de opleiding gespreid kan betalen.

2 IK TWIJFEL OF HET WEL IETS VOOR MIJ IS.

Het feit dat je dit leest, betekent dat je er al even over nadenkt. Wat houdt je tegen? Neem gerust contact op met Nele via hello@schoolofvinyasa.be. Dan plannen we een Zoom call in, en kunnen we het hebben over je twijfels of kom een les volgen in de studio live of via livestreaming (Yogalovers, Mechelen).

3 GEEN TIJD?

De opleiding bestaat uit 13 weekends en 1 examendag. Je moet dus wel wat tijd investeren, en dat vraagt misschien wat planning. Maar in ruil krijg je wel een grondige opleiding die allesbehalve schools opgevat is. En integendeel: ook gewoon dolle pret is.

4 TE MOEILIJK?

Het fysieke lichaam, lesgeven, een les opbouwen, …: er komt heel wat nieuwe informatie op je af. Maar te moeilijk wordt het nooit. De opleiding loopt gespreid over een aantal maanden. Tussenin is er voldoende tijd om alle informatie te verwerken. Je zal dus niet het gevoel hebben dat er te veel leerstof is.

5 IK BLOKKEER, WANT IN MIJN HOOFD…

Yep, dat kennen we allemaal. Heb je tijd om even te gaan zitten op een stille plek? Sluit je ogen en observeer de gedachten die opkomen bij het idee om deze opleiding te volgen. Laat die gedachten nu als een wolk voorbij waaien. Vaak is blokkeren een patroon dat terugkomt telkens wanneer je iets nieuws wil starten. Doorgaans komt het voort uit angst, gebrek aan zelfvertrouwen of een opmerking die je ooit kreeg. Laat jij je leiden door wat anderen denken? Of volg je liever je droom?

6 IK BEN ER NOG NIET KLAAR VOOR, WANT IK MOET EERST NOG…

Wanneer ben je er dan wel klaar voor? En zal je er ooit klaar voor zijn?

OVERZICHT INHOUD OPLEIDING

TECHNIEK, METHODIEK EN LESGEVEN

 • Je ontdekt de oorsprong en maakt kennis met de evolutie van Vinyasa Yoga.
 • We staan uitgebreid stil bij energic alignment, de energetische uitlijning van yoga poses. Daarbij baseren we ons op de 5 manieren waarop prana (of energie) zich beweegt in het lichaam. 
 • Je ontwikkelt alle tools en kennis om op een doordachte, effectieve en creatieve manier een les op te bouwen.  
 • Je leert de gelaagdheid van Vinyasa, van dynamisch tot traag (van Vinyasa tot Gentle Flow).
 • Je leert 5 verschillende zonnegroeten, waaronder surya namaskar A en B.
 • Je leert om de “asana’s” te zien movement meditation, geen statische houdingen maar alignment (uitlijning) aanleren in de flow 
 • We brengen structuur in het grote aanbod van houdingen door middel van de mandala of asana’s, die yogaposes groepeert volgens hun functie en voornaamste voordelen.
 • Aan de hand van vinyasa krama’s leer je je studenten in een groepsles toch individueel begeleiden. Je leert namelijk de verschillende opties die mogelijk zijn binnen een yoga pose. 
 • Je leert je studenten veilig lichamelijk te corrigeren in poses door middel van hands-on assists.

ANATOMIE

Je maakt kennis met de basisprincipes van de fysiologie van het menselijk lichaam, met aandacht voor specifieke fysiologische mechanismen die door yoga geactiveerd of beïnvloed worden. De anatomielessen zijn afgestemd op mensen die yogadocent willen worden. Hierdoor zal je in staat zijn om een veilige omgeving te creëren voor je studenten, die geschikt is voor verschillende niveaus.

YOGAFILOSOFIE, LEVENSWIJZE & ETHIEK

 • Geschiedenis van yoga.
 • Yogafilosofie en groepsdiscussie over traditionele teksten nl. yogasutra’s en de Bhagavad Gita.
 • Studie van het Achtvoudige Pad, met extra aandacht voor yama’s en niyama’s (Patanjali).
 • Het concept van dharma en karma.
 • Introductie in ayurveda.
 • Hoe zorg je voor jezelf als lesgever?

PRAKTIJK

 • Oefenen in het lesgeven aan elkaar en in kleine groepen.
 • Feedback om lesgeeftechnieken te verfijnen.
 • Verdieping van je eigen yogapractice via live en online lessen.

BUSINESS OF YOGA

Praktische tips & tricks om je yogabusiness op gang te krijgen.

NON-CONTACT UREN

 • Huiswerk en zelfstudie (oa. boeken lezen, …).
 • 15 uur les volgen bij een docent in de buurt.
 • 3 lessen observeren bij Nele

Zie het als een investering in jezelf!

BEST DEAL
 • €2779

  EARLY BIRD

  tot 30/06/2023
  • MEEST voordelig aanbod
  • voor de SNELLE beslisser
  • geldig tot 30/05
 • SCHRIJF JE SNEL IN!
 • €479

  AFBETALING

  PROMO AFBETALING
  • PROMO AFBETALINGSPLAN
  • Betaal 6 x 4759euro (maandelijks)
  • geldig tot 30/05
 • SCHRIJF JE SNEL IN!
 • €239

  AFBETALING

  afbetalingsplan
  • AFBETALINGSPLAN
  • Betaal 10x290euro (maandelijks)
  • deze prijs is geldig tot 30/05
 • SCHRIJF JE SNEL IN!
 • €2997

  FULL PRICE

  vanaf 1/06/2024
  • FULL PRICE
  • voor de bedachtzame beslisser
  • geldig vanaf 1/06/2024
 • SCHRIJF JE SNEL IN!
RYS-200-Yoga-Alliance-logo-1024x1024

Na deelname van de opleiding krijg een wereldwijd erkend 200hr Yoga Alliance certificaat

NOG VRAGEN? STUUR ME EEN EMAIL.
OF BOEK EEN INTAKE CALL VIA ZOOM

DATA VAN DE OPLEIDING

Opleiding Weekends

Zaterdag: 13.00 – 20.00
Zondag: 10.00 – 18.30

2024

 • 5, 6 Oktober 2024
 • 19, 20 Oktober 2024
 • 16, 17 November 2024
 • 7-8 December 2024

2025

 • 10, 11 en 12 Januari 2025
 • 1, 2 Februari 2025
 • 15, 16 Februari 2025
 • 15, 16 Maart 2025
 • 29, 30 Maart 2025
 • 26, 27 April 2025
 • Examen dag 3 Meil

Lokatie:  Studio LO, Hubert Lampolaan, 2050 Antwerpen (Linkeroever).

Meer info? HELLO@SCHOOLOFVINYASA.BE

Zoek je: een verdieping van je yoga, onthulling van het mysterie van poses, sequencing, prana vinyassa en zoveel meer op een no nonsense duidelijke manier, een gepassioneerde teacher als guide in de vorm van Nele, meer dan alleen maar yoga maar ook een groei ervaring voor jezelf als persoon, toffe nieuwe mensen leren kennen, fun, frustratie waar je doormoet in je groeiproces, inspiratie, de goesting om er nog meer van te leren en te doen.. dan zit je op de juiste plek!

Kathleen Teughels

Psycholoog - afgestudeerd 2018

Nele Van Poucke is een fantastische docent met humor, grote kennis van Prana Vinyasa en het leven. Duidelijke uitleg, goeie muziek en een fijne sfeer! Check haar aanbod met opleidingen, modules en workshops! Ze is (te)gek! Echt een aanrader!

Audrey Donders, Yogadocent uit Portugal

Ik vond deze opleiding een zalige ervaring. Ik had nog niet zoveel achtergrond in yoga en ik heb zoveel bijgeleerd! Ik zag de weekends echt als een get-away uit het normale leven om even volledig ondergedompeld te worden in de wereld van yoga, van Shiva, van Nele, van Prana vinyasa. Geweldige combinatie van theorie en praktijk, met vaak een speelse ondertoon. Aanrader!

Stephanie, afgestudeerd TT 2020

Ik vond het een fantastische opleiding. Het heeft mijn wereld verruimt en laten zien dat de fysieke vorm van yoga op een veel creatievere en dynamische manier kan dan ik eerst dacht. Bovendien heeft het me laten inzien dat yoga emoties kan losmaken en dat je je niet alleen of fysiek vlak maar ook op emotioneel vlak beter voelt. Het wordt daarnaast op een heel goede manier gegeven door een persoon van wie je ziet dat het echt haar passie is en daardoor krijg je nog extra veel zin in yoga. Echt een aanrader dus!

Lisanne, Yogadocent Mechelen

Toen ik in september 2019 startte aan de yogadocentenopleiding wist ik niet helemaal waaraan ik me moest verwachten. Ik had me ingeschreven omdat yoga iets in me teweeg brengt. Het geeft me rust en zelfvertrouwen, maar ook kracht en levenslust. Zonder het echt rationeel te kunnen beredeneren zat er bij mij de overtuiging dat deze opleiding me ver zou brengen... En mijn intuïtie heeft me uiteindelijk naar het juiste pad geleid!! Deze opleiding was exact wat ik nodig had! Als psychologe ben ik al jaren vooral met de geest bezig. Ik was een wandelend hoofd geworden en het lichaam was een soort aanhangsel dat ik maar al te vaak negeerde. Dit leidde tot een disconnectie tussen lichaam en geest. Ik was niet gelukkig en vooral vaak negatief geladen, beladen, overladen met gedachten... Doorheen de opleidingsweekenden voelde ik de verbinding met mijn lichaam steeds sterker worden. Ik leerde weer voelen en luisteren naar wat mijn lichaam me vertelt en wat het nodig heeft. Deze opleiding was voor mij in de eerste plaats een persoonlijk groeiproces. Het lesgeven op zich was niet mijn initiële intentie, maar de goesting om de yogamicrobe door te geven is er nu wel meer en meer!! Bedankt Nele voor deze geweldige en unieke ervaring!!

Annelies, afgestudeerd TT 202

Super! Leuke, leerzame en waardevolle opleiding. Nele is heel kundig in wat ze doet en weet haar kennis goed over te brengen. Afwisselende onderwerpen zorgen voor variatie en door een heel weekend te vullen wordt je echt ondergedompeld in Prana Vinyasa.

Afgestuurde 200hr opleiding