Yin & Shiatsu – JUST BE

Laden Evenementen
30 nov.

Yin & Shiatsu – JUST BE

november 30 @ 2:00 pm - 5:00 pm
€40

Just “BE”

Aarden maakt ons bewust van ons fysieke lichaam. Aarden is zoals bij jezelf komen, met je twee voeten op de grond. Bovendien zorgt aarden voor meer kracht, op alle vlakken.

In de Oosterse Geneeskunde worden de maag en milt verbonden aan het element aarde. Als je aarde-element in balans is, voel je je fysiek in topvorm en emotioneel stabiel. Je hebt het gevoel dat je de wereld aankan. 

YIN YOGA is een therapeutische vorm van Yoga, waarbij we langer in een pose blijven en daardoor ons bindweefsel / fascia aanspreken. Met als doel een betere doorstroming van onze levensenergie / Qi te bekomen. Enkele typische kenmerken/effecten van Yin Yoga: ontspanning stress verlagend, meditatief, stimuleert de lenigheid, enz.

SHIATSU (Shi-atsu) betekent letterlijk vinger-druk en is een drukpunt massage therapie, die ontstaan is in Japan. Shiatsu is een massagevorm, die wordt uitgeoefend bovenop je kleding.

Door te werken op de meridianen, brengen we de lichaamsenergie/Qi in beweging en brengen zo je lichaam in balans.

Trouwens, wetenschappelijk zou het bewezen zijn, dat masseren zorgt voor een ontspanningsreactie voor zowel de ontvanger, als voor de gever. Misschien heb jij wellicht een lichte voorkeur.

Deze workshop is voor iedereen toegankelijk. Voor zowel beginners al gevorderden. Wat je kan verwachten: ontspanning, een deugddoende massage and A lot of FUN

Lesgevers: Mieke is fulltime kleuterleidster en daarnaast gepassioneerde Yin- en Kinderyoga docente en Steve heeft zijn eigen Shiatsu Massage praktijk in OLV-Waver nabij Mechelen. Ook in het dagelijks leven, zijn zij partners in crime.

Praktische tips

  • neem je eigen yogamat mee (als je geen eigen matje hebt mag je eentje van ons lenen)
  • neem een flesje water mee
  • je krijgt een handout met de oefeningen en een samenvatting van de theorie mee
  • we bieden je graag nog een gratis glaasje thee of water aan na de workshop
  • kom alleen of met twee: je gaat sowieso voor het shiatu-gedeelte per twee werken. Als je apart bent gekomen, ben je zeker niet de enige en werk je samen met iemand uit de groep
  • draag gemakkelijke sport- of yogakledij

Inschrijven: https://www.momoyoga.com/yogalovers/login?lesson=3722122

Event Details

Date: november 30 @ 2:00 pm - 5:00 pm
Time: 2:00 pm - 5:00 pm
Venue: Yogalovers
Address: Berthoudersplein 31
Organizer Name: Yogalovers