Yin & Shiatsu – Rebalance your energy

Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.
19 jan.

Yin & Shiatsu – Rebalance your energy

januari 19 @ 2:00 pm - 5:00 pm
€40

Voel je je soms ook uitgeput? Kan je energiepeil ook een stevige boost gebruiken?

In de Oosterse Geneeskunde worden de nieren ook wel eens de belangrijkste opslagplaats van je energie genoemd en bepalen dus in sterke mate je energiepeil.

In deze workshop Yin Yoga + Shiatsu gaan we door middel van Yin Yoga poses en Shiatsu massage werken op onze nier- en blaas meridiaan om deze terug in balans te brengen.

YIN YOGA is een therapeutische vorm van Yoga, waarbij we langer in een pose blijven en daardoor ons bindweefsel / fascia aanspreken. Met als doel een betere doorstroming van onze levensenergie / Qi te bekomen. Enkele typische kenmerken/effecten van Yin Yoga: ontspanning stress verlagend, meditatief, stimuleert de lenigheid, enz.

SHIATSU (Shi-atsu) betekent letterlijk vinger-druk en is een drukpunt massage therapie, die ontstaan is in Japan. Shiatsu is een massagevorm, die wordt uitgeoefend bovenop je kleding.

Door te werken op de meridianen, brengen we de lichaamsenergie/Qi in beweging en brengen zo je lichaam in balans.

Trouwens, wetenschappelijk zou het bewezen zijn, dat masseren zorgt voor een ontspanningsreactie voor zowel de ontvanger, als voor de gever. Misschien heb jij wellicht een lichte voorkeur.

Deze workshop is voor iedereen toegankelijk. Voor zowel beginners al gevorderden. Wat je kan verwachten: ontspanning, een deugddoende massage and A lot of FUN

Lesgevers: Mieke is fulltime kleuterleidster en daarnaast gepassioneerde Yin- en Kinderyoga docente en Steve heeft zijn eigen Shiatsu Massage praktijk in OLV-Waver nabij Mechelen. Ook in het dagelijks leven, zijn zij partners in crime.

Praktische tips

  • neem je eigen yogamat mee (als je geen eigen matje hebt mag je eentje van ons lenen)
  • neem een flesje water mee
  • je krijgt een handout met de oefeningen en een samenvatting van de theorie mee
  • we bieden je graag nog een gratis glaasje thee of water aan na de workshop
  • kom alleen of met twee: je gaat sowieso voor het shiatu-gedeelte per twee werken. Als je apart bent gekomen, ben je zeker niet de enige en werk je samen met iemand uit de groep
  • draag gemakkelijke sport- of yogakledij

Inschrijven: https://www.momoyoga.nl/yogalovers/login?lesson=1499250

Event Details

Date: januari 19 @ 2:00 pm - 5:00 pm
Time: 2:00 pm - 5:00 pm
Venue: Yogalovers
Address: Berthoudersplein 31
Organizer Name: Yogalovers